Ovenattingsmuligheter i kunstbyen

art-roch-007Åsgårdstrand er kunstbyen over alle, her bodde noen av Norges alle største kunstnavn. Både Hans Heyerdal og Edward Munch har hatt sommerhus i den lille sørlandsperlen, men det er jo ikke alle forunt. Alle burde likevel ta turen til Åsgårdstrand for å få et bedre innblikk i livene til disse anerkjente kunstnerne. Deres bilder er en del av Norges kulturarv, og Åsgårdstrand spiller på den måten en stor rolle i bevaringen av disse skattene. Munch sitt sommerhus har for eksempel blitt fredet av riksantikvaren og det er et museum åpent for alle.

Men du kan altså ikke bo der Munch bodde, så hvor skam man så bo? Det er faktisk bare ett hotell i Åsgårdstrand, men så er det til gjengjeld et veldig fint et. Takk og lov for det! Det er Thon Hotels som har et hotell i Åsgårdstrand, Det er et vakkert hotell med sjøutsikt, store hotellrom med gode senger, samt en restaurant med en fristende meny. Det er bare 150 meter til stranda fra hotellet, og det er selvsagt også gangavstand til Munch huset.

For de som flyr inn til Torp for å besøke Åsgårdstrand er det kjekt å vite at flyplassen ligger ca 35 kilometer unna tettstedet.

For de som ikke har lyst til å bo på hotellet finnes det derimot andre alternativer. Ett av disse er AirBnB. Det å leie leilighet til vanlige folk gjennom AirBnB blir bare vanligere og vanligere, mange føler at de får mer valuta for pengene ved å bo på denne måten. Men kanskje enda viktigere, mange føler de får en mer autentisk reiseopplevelse når de bor i en leilighet, istedenfor på ett hotell. -Og ønsker man å føle på hvordan Munch bodde i Åsgårdstrand, så vil dette være et godt alternativ.

De som er glade i naturen kan derimot ta meg seg telt og campe ute i det fri.