Om denne siden

Vakre Åsgårdstrand er ikke bare et yndet turistmål, denne lille perlen har inspirert flere store kunstnere opp igjennom årene. Her på denne siden kan man derfor finne utfyllende informasjon om både Åsgårdstrand og kunst, med Edvard Munch og andre lokale stjerner.

Åsgårdstrand er en liten perle av en by som ligger i Vestfold. Det er lett å komme seg hit da byen ligger kun 21 km utenfor Tønsberg og 100 km fra Oslo. Åsgårdstrand er altså perfekt både for dagsturer eller en litt lengre helgetur. Man får selvsagt sett mye på en dag, men den virkelige store opplevelsen av Åsgårdstrand får man kun hvis man bruker litt tid her. Da oppdager man også fort hvorfor byen har vært en inspirator for kunstnere opp igjennom tidene.

Del kanskje mest kjente bildet fra Åsgårdstrand heter Landeveien og ble malt av Hans Heyerdal i 1890, men også selveste Munch har malt et bilde fra Åsgårdstrand. Munch sitt bilde hetter Sommerkveld i Åsgårdstrand og ble malt i 1904. Mens Heyerdal bodde permanent i Åsgårdstand, hadde Edvard Munch et sommerhus i den lille byen. Munch likte å komme dit så ofte han kunne, og var veldig glad i sommerhuset sitt.

Åsgårdstrand er altså det perfekte stedet for alle som elsker kunst. Om man maler selv, eller bare liker å se på andre sine verk, vil man garantert finne inspirasjon på dette fantastiske stedet. Og hvem vet, kanskje kommer “den neste Munch” nettopp fra Åsgårdstrand? Det gjelder å holde øyene åpne, for nye kunst fra denne lille byen i Vestfold.