Når skal man besøke Åsgårdstrand?

UtendørsÅsgårdstrand er en liten by i Vestfold. Den er elsket av de som er så heldige å bo her, men den er også en yndet turistmagnet. Mye av grunnen til dette er byen kunstneriske historie, visste du for eksempel at selveste Edvard Munch malte fra sitt sommerhus i Åsgårdstrand? Byen viser seg fra veldig forskjellige sider, avhengig av årstid, men når på året lønner det seg egentlig å besøke Åsgårdstrand?

De aller fleste som tar turen til Åsgårdstrand gjør det på sommeren. Da skinner solen, himmelen er blå og havet er – om mulig – enda blåere. Åsgårdstrand er en liten Vestfoldsperle der den ligger ved vannet, og for de som kommer med båt tilbyr Åsgårdstrand en gjestebrygge for båtfolket. Man får virkelig den norske sommerfølelsen her. Den hvite trebebyggelsen er også med på skape sjarm.

Den eneste kjedelige tingen med å besøke Åsgårdstrand om sommeren er at alle andre gjør det samme. Det kan kanskje bli litt vel mange tilreisende, og man må stå i kø for å komme inn på Munchs hus. Dette museet er selvsagt et obligatorisk stopp for de aller fleste som besøker byen.

Av nettopp den grunn er det ingen dum idé å legge besøket til høsten, da er det fortsatt mildt i luften, trærne bader i gul- og rød -toner, mens man slipper å stå i kø. Og dessuten, er det ikke deilig å ta seg en helgetur når høstens hverdagsliv begynner å ta på?

Men man kan selvsagt også besøke Åsgårdstrand på vinteren, museet er åpent hele året. Gågata med hvite hus blir riktig så koselig når den første snøen har lagt seg og juledekorasjonen har blitt hengt opp. Kanskje man til og med kan plukke med seg noen gaver hjem til jul?

Uansett når man velger å besøke Åsgårdstrand har byen mange ting å by på, men den aller største er selvsagt sommerhuset til Edvard Munch.