Gallerier i Åsgårdstrand

%d0%b1%d0%b5%d0%b7-%d0%bd%d0%b0%d0%b7%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d1%8fFor å være en liten by i Telemark med kun x antall innbyggere har Åsgårdstrand et overraskende antall gallerier. Men så kalles ikke byen for Norges kunst-hovedstad uten grunn. I Åsgårdstrand finner man følgende gallerier:

  • Galleri Ask
  • Åsgårdstrand Galleri
  • Galleri Smalgangen

Åsgårdstrand har også et eget julemarked i desember måned hvor man får kjøpt lokal kunst.

De tre galleriene nevnt ovenfor er alle gallerier som stiller ut dagens samtidskunstnere. Selveste Unni Askeland har hatt utstilling hos Åsgårdstrand Galleri, mens Nils Viga Hausen har gjestet Galleri Ask.

For å sjekke ut siste nytt om utstillinger, samt åpningstider – anbefales det at besøkende sjekker hjemmesidene til de aktuelle galleriene. Man kan også sjekke Facebook-sidene hvis man heller ønsker det.

Ikke glem en tur innom Munchs hus

Åsgårdstrand har vært en av Norges ledende kunstbyer i over 100 år. Tar man turen til denne lille perlen av en sørlandsby, bør man selvsagt også stoppe innom museet Munchs hus. Her bodde Edward Munch hver sommer i seks år, og flere av hans aller mest kjente verk ble malt akkurat her. Åpningstidene varierer, og man bør sjekke hjemmesidene til museet før man bestemmer seg for å ta tiden. I motsetning til galleriene som er gratis å besøke, koster det 70 kroner for å komme inn på Munchs hus for voksne. Både student, honnør og barn betaler en redusert pris på 30 kroner.

Uansett om man velger å dra på galleriene eller museet, vil man få en fin tur til kunstbyen Åsgårdstrand. Man kan spise en god lunsj i sentrum, overnatte på Thon Hotel og gå en kveldstur langs vannkanten. Kanskje blir man også selv inspirert til å male et kunstverk. Historien viser i alle fall at Åsgårdstrand har hatt denne effekten på mange av Norges aller mest kjente og kjære kunstnere, i de siste 100+ årene.